Forvarm en ovn til 250°.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.
Pil løget (gem ¼ til at sylte) og hvidløget og skyl squashen og tomaten. Flæk alle grøntsagerne, undtagen hvidløg der bages hele, på midten. Læg grøntsagerne på en bageplade dækket med bagepapir og hæld 1 spsk. olie pr. person henover. Krydr med salt og bag grøntsagerne til det har fået godt med farve (det må gerne branke lidt). Ca. 15 min.
Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern ned i en stor skål og pres ligeledes citronsaften heri. Hak resten af rødløget i tynde skiver og lad det sylte i citronsaften. Skyl brøndkarsen grundigt, afdryp for vand, hak den groft og kom i skålen.
Hak ansjoserne groft og tilsæt til skålen sammen med 1 spsk. olivenolie pr. person og smag til med salt og peber.
Vend de bagte grøntsager og bulguren i dressingen og vend det godt rundt og smag til med evt. ekstra salt og peber. Serveres i dybe tallerkener.
ANSJOSER ALLE KAN LIDE
Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Kundekommentarer ()