0

Bagte blommer og æbler med portvin og vanillecreme

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Halver blommerne, fjern stenen og skær kødet i store tern. Halver æblerne, fjern kernehus og stilk, og skær kødet i store tern. Kom frugterne i et lille fad og dryp honningen henover. Skrab kornene ud af vanillestangen og kom dem i en skål. Del stangen i mindre stykker på langs og kom dem i frugtfadet. Vend det hele rundt, dryp med portvinen/sherryen og bag blommerne ved 175°C i 15-20 min. til frugterne bliver let gyldne i kanten. Rør imens vanillekorn, yoghurt og sukker sammen. Pisk fløden til en tynd flødeskum som vendes forsigtigt i yoghurten. Smag til og server til de varme frugter - giv fx italienske mandelkager til.

Kommentarer og forslag til opskriften