0
Bagte jordskokker i rød peberfrugtsauce med grünkern

Bagte jordskokker i rød peberfrugtsauce med grünkern

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rød peberfrugtjordskokkerolivenolie, ekstra jomfrusalt
1 min.
Peberfrugten og jordskokkerne

Sæt ovnen på 225 grader. Skyl peberfrugten grundigt, halvér den, og kassér kernehuset og stilken. Læg peberfrugten på en bradepande dækket med bagepapir, og rist den i 15 min.

Skrub eller skræl jordskokkerne, og skyl dem grundigt. Flæk dem på midten, og spred dem ud på en ny eller den samme bageplade som peberfrugten. Hæld 1 spsk. olie henover jordskokkerne, og krydr dem med salt. Bages i ca. 20 min. indtil de er bløde helt ind til midten og har fået lidt farve.

grünkern
10 min.
Grünkern

Hæld grünkern i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over grünkern. Tilsæt lidt salt, kog i ca. 20 min, og lad grünkern hvile 5 min efterfølgende. 

løghvidløgrød peberfrugttomatpuréoreganopecorino romano
20 min.
Sovsen

Pil løget og hvidløget, og hak dem groft. Varm en kasserolle op ved middel varme, og steg løgene i 1 spsk. olivenolie pr. person i ca. 3 min under omrøring. Tilsæt peberfrugten, tomatpureen, oreganoen og osten. Blend, til sovsen bliver cremet, og tilsæt evt. lidt vand, hvis den skal være lidt mere flydende. Smages til med salt.

35 min.
Anretning

Servér de bagte jordskokker med grünkern og peberfrugtssaucen.

Bonusinfo

I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af ​​juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.

Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?