0
Bagte jordskokker i skysauce med glaskålscarpaccio og revet ost

Bagte jordskokker i skysauce med glaskålscarpaccio og revet ost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokkerolivenolie, ekstra jomfrusalt
1 min.
Jordskokker

Forvarm ovnen til 180 grader.

Skræl eller skrub jordskokkerne grundigt under vand, og overfør dem hele til en bageplade dækket med bagepapir. Vend dem i 1 spsk. olie, krydr med salt, og bag dem i ca. 20 min., til de er møre, og har fået godt med farve. 

Grønne Nocellara oliven, uden stenparmigiano reggiano (Parmesan)purløg1glaskålcitronsort peber
10 min.
Glaskålscarpaccio

Skræl glaskålet, og skyl det grundigt. Skær det i så tynde skiver som muligt med en skarp kniv eller et mandolinjern, og overfør skiverne til en skål. Krydr med salt, og vend godt rundt, så kålet bliver blødgjort lidt. 

Skyl purløg, og hak det groft sammen med oliven. Overfør begge dele til en lille skål, vend det rundt i 1 spsk. olivenolie pr. person, og smag til med citronsaft. Riv evt. også lidt citronskal i. 

Anret glaskål fladt ud på et stort fad, og hæld dressing henover lige før servering sammen med revet ost og et godt skud peber. 

skysovs
25 min.
Glaserede jordskokker

Kom jordskokker i en stor pande eller gryde, og varm den op ved middelhøj varme. Tilsæt skysovs, lad den reducere lidt ind omkring jordskokkerne, og smag til med salt og peber. 

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
25 min.
Brød

Bag brødet som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Servér jordskokkerne sammen med glaskålscarpaccio og det lune brød. 

Bonusinfo

Til orientering om sovsens farve:

Vores Just Heat retter og sovse er 100% økologiske, og derfor må vi ikke bruge farve som fx. sovsekulør. V
i foreslår, at du har en lille flaske kulør stående, som du kan bruge, hvis du har det lidt stramt med, at abstrahere fra den lidt fesne farve sovsen har ;-) Smagen fejler jo ikke noget! :-) 

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?