0

Bagte kartofler med blomkålscreme, ristet bacon og forårsløg

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Bag kartoflerne i ovnen ved 200°C i 1¼-1½ time til de er helt møre. Del blomkålen i buketter. Smelt smørret i en gryde og kom blomkål og citronsaft ved. Sauter under låg ca. 5 min. kom mælken ved og lad det koge til blomkålen er helt mør. Hæld lidt af væden fra – men gem det! – og purer blomkålen sammen med salt, peber og revet muskatnød. Juster pureen til en blød, cremet konsistens med resterende væde og smag til. Snit forårsløg meget fint og rist baconen sprød. Server de bagte kartofler med et stor skefuld blomkålscreme i og drys af bacon og forårsløg.

Kommentarer og forslag til opskriften