0
Bagte kyllingelår med flækærtehumus og grillet salat med vandmelon

Bagte kyllingelår med flækærtehumus og grillet salat med vandmelon

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingelår
1 min.
Bag kyllingen

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Kom kyllingen i et ildfast fad, og krydr den godt med salt og peber.

Bag kyllingen i ca. 25 min., indtil den har fået godt med farve, og kødet nemt slipper knoglen. 

mung daal / gule linser
5 min.
Kog flækærterne

Kom ærterne i en gryde, og dæk dem med rigeligt vand.

Kog ærterne i 20 min., indtil de er helt udkogte.

vandmelonforårsløgagurk
10 min.
Skær grøntsagerne

Skær kødet på vandmelonen i tern på ca. 2x2 cm. Skær forårsløg og agurk i mundrette stykker.

sesamfrø
20 min.
Rist sesamfrøene, og grill grøntsagerne

Sesamfrøene ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. 

Tag frøene af varmen, og skru op til høj varme.

Grill forårsløget uden fedstof, indtil det får godt med farve på 2 sider.

Tag forårsløget af varmen, hæld 1 spsk. olie i panden pr. person, og grill vandmelonen i 1 min. på en side, indtil den får godt med farve.

citron
30 min.
Vend salaten sammen

Kom agurk, forårsløg, melon og sesam i en skål, og vend det hele godt sammen. 

Smag til med salt, peber og citronsaft.

kofta krydderi
35 min.
Blend humusen

Dræn vandet fra ærterne over i en skål.

Kom krydderiblandingen i flækærterne, blend dem med en stavblender, og tilsæt kogevandet, indtil hummusen får en cremet konsistens.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

40 min.
Anretning

Servér kyllingen med humus og salat.

Bonusinfo

Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.

Bonusinfo

Kofta kebab krydderi indeholder:

Spidskommen 30%, Korianderfrø 20%, allehånde 10%, kanel 10%, sort peber 10%, Cayenne 5%, ingefær 5%, tørret hvidløg 5% og tørret persille 5%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?