Mandelkage: 6 pers.
Smør formen med smør og drys med 200 g sukker (du kan bruge en springform eller en randform). Skold og smut mandlerne og mal dem til mel i blenderen. Bland mandelmelet med sukkeret. Pisk æggehviderne stive (husk at man skal kunne vende skålen på hovedet uden at hviderne falder ud). Vend forsigtigt mandelmelet i hviderne. Hæld dejen i formen og bag den midt i oven i ca. 1 time ved 150 grader. Kagen skal være pæn gylden og have løsnet sig let fra formens sider. Tag kagen ud og lad den køle af og vend den ud af formen, så snart du kan røre ved den. Hvis du har noget jordbærsirup eller lign. dryppes kagen med det, det gør kagen lidt mere svampet. Du kan også overtrække kagen med chokolade og servere den for sig selv.
Bagte rabarber:
Læg rabarberne i et ildfast fad og fordel 150 g sukker, 2 dl vand og kornene fra en vaniljestang henover. Bages i ovnen i ca. 20-25 min. ved 150 grader (evt. sammen med mandelkagen). Når rabarberne er møre tages de ud af ovnen.
Anretning: Rabarberne fordeles på tallerknerne, mandelkagen skæres ud i passende stykker og placeres ovenpå rabarberne. Kugler af vaniljeis placeres ovenpå kagerne. Hvis der er noget væde tilbage efter rabarberne pyntes tallerknerne rundt i kanten udenom rabarberne og kagen.
Kommentarer og forslag til opskriften