Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Flæk rødderne på midten, og spred dem ud på bagepladen. Vend rødderne i 1 spsk. olie pr. person, og bag dem i 20-25 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.
Mandlerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Riv kålen fra stilken i mundrette stykker.
Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med citronsaft, salt og peber lige før servering.
Bag bollerne som angivet på pakken.
Smelt smørret i en gryde.
Knæk ægget, og kom det i et højt glas sammen med creme fraichen. Blend æg og creme fraiche med en stavblender, og hæld det smeltede, varme smør i lidt efter lidt, indtil sovsen har den ønskede konsistens.
Varm sovsen op i en gryde over lav varme og konstant omrøring. Smag til med salt.
Anret rødder, kål, sovs og mandler med urterne henover.
Servéres sammen med det lune brød.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften