0

Bagte rodfrugter med hvidløg, timian og honning

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl rodfrugterne og skær dem i lige store stykker – ca. 2x2 cm tern. Snit hvidløgsfeddene i tynde skiver og riv timianbladene af kvistene. Læg rodfrugterne på en bageplade og bland dem med hvidløg, timianblade og –kviste, honning, olie, salt og peber. Fordel rodfrugterne, så de ligger i ét lag og bag dem ved 225°C i ca. 25 min. eller til de er møre. Server fx rodfrugterne til ovnstegt gris, lam eller okse med kartoffelmos og en god skysauce til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.