Skær fisken i mundrette stykker, krydr stykkerne med salt på alle sider, og læg dem til side.
Skyl rødkålen grundigt, og skær den i fine strimler med en skarp kniv eller et mandolinjern. Vend kålen med lidt salt i en skål, og lad den trække lidt, så den mørner.
Pil løget og skyl tomater, limefrugt, koriander og chili. Skær tomaterne i små stykker, chili i tynde skiver (pas på med mængden - den er hot), og hak koriander og løg fint. Vend det hele i limesaft og 1 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme, og vend fisken i 1 spsk. hvedemel pr. person. Når panden er rygende varm, steges fisken i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 30 sekunder på hver side, og overføres efterfølgende til en tallerken.
Varm tortillas på en pande over middelhøj varme i ca. 30 sek. på hver side. Læg dem på et klæde, og pak dem godt ind, så de kan holde sig varme indtil servering.
Anret dine tacos med fisk i bunden, rødkål henover og top med tomatsalat.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
Kundekommentarer ()