0
Balinesisk Nasi Goreng med friteret skærising

Balinesisk Nasi Goreng med friteret skærising

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
1 timer, 15 minutter

Mmmh... Så er der lidt inspiration fra Bali. Friteret skærising og balinesisk Nasi Goreng. Opskriften kræver en del ingredienser, men flere af delene kan købes færdiglavet i asiatiske forretninger.

Nasi goreng betyder egentligt bare "stegte ris" på indonesisk. Der er mange indonesiske køkkener, men få nationalretter, denne er dog nok det nærmeste vi kommer på en sådan. Velbekomme 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
1 min.
Base Gede - Balinesisk krydderpasta:

Kværn peberkorn, korianderfrø, revet muskatnød, macademianødder og sesamfrø til fint pulver i en krydderikværn. Smid krydderblandingen i en foodprocessor (eller hvis du har kræfter og orker det i en stor stenmorter) og tilsæt derefter de resterende ingredienser til krydderpastaen og blend til en meget glat pasta. NB. Denne blanding kan også købes færdig i gode asiatiske forretninger - men den hjemmelavede er bare bedre.

15 min.
Nasi Goreng:

Steg 200 g. fintsnittede skalotteløg i rigeligt olie under regelmæssig omrøring indtil de er sprøde og gyldne, dræn og lad det fedtsuge på køkkenrulle - drys med lidt salt og sæt dem derefter til afkøling. Skyl risene og kog dem i vand med lidt salt, så snart det sidste vand er absorberet spredes de dampede ris på en bageplade og køles af (gerne et par timer og helst ikke i køleskab). Varm lidt olie i en wok (eller stor, dyb stegepande) til høj varme. Tilføj de resterende skiveskårede skalotteløg, hakket hvidløg og chili samt julienne af gulerødder og lad det stege i 2-3 minutter. Tilfør nu din Base Gede og lad det stege med i yderligere et par minutter. Tilsæt derefter tomatpuré og ketjap Manis og lad det stege i 20-30 sekunder. Tilsæt de kogte afkølede ris som er smuldret fra hinanden og lad det stege ved høj varme i 2-3 minutter. Tilsæt sojasauce og forårsløg, og fjern derefter wokken fra varmen.

45 min.
Æggekage:

Lige før servering laves æggepandekagerne på en stor stegepande (gerne sliplet). Pis æg sammen og giv det lidt salt - steg 2-4 tynde omeletter som vendes som en pandekage. Rul dem sammen og skær den i tynde strimler.

60 min.
Friteret skærising:

Lav en tyk dej af self raising flour (eller mel og bagepulver) og vand tilsat lidt salt og tørret gurkemeje - den skal have konsistens som en tykflydende pandekagedej. Del fileterne på langs i 2 stykker og krydr med lidt salt - vend dem i lidt hvedemel og dyp dem derefter i den tykke dej. Friter i rigeligt olie i en lille frituregryde. Steg til de er sprøde og gyldne og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt fint salt.

75 min.
Anretning:

Som vist på billedet med drys af snittede forårsløg, stegte skalotteløg og skiver af æggepandekagen lige før servering.

Kommentarer og forslag til opskriften