Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Læs hele opskriften grundigt igennem, inden du går i gang med at lave maden.
Kom rigelig vand til kylling i en gryde sammen med et forårsløg, som er knust med bagside af en kniv, og et skud salt. Bring i kog under låg.
Sæt endnu en gryde over med et godt skud salt. Kom nudlerne i, når vandet koger, og kog nudlerne efter anvisning på pakken.
Når vandet til kyllingen koger, kommes kyllingebrysterne i. Læg låg på gryden, bring vandet i kog igen, og skru ned. Kog i ca. 10 min.
Skær agurken i fine strimler. Skær forårsløg i fine ringe. Skær bok choy i kvarte.
Kom Bok choy i en si, og damp den over kogevandet til nudlerne med låg på. Alternativt kommes de ned i kogevandet de sidste 2 min. af nudlernes kogetid.
TIP: du kan evt. lave agurkerne til gnavegrønt for de mindste.
Kom 2 spsk olie pr. kuvert på en lille pande, og tænd på middel varme. Tilsæt krydderiet og det hakkede forårsløg, og skru ned (gem evt. lidt af forårsløget til pynt). Lad det simre i olien, til det begynder at dufte, og sluk så for blusset.
Bland 1 spsk. soya, 1 spsk. eddike og 1 spsk. tahin pr. kuvert i en skål, og tilsæt 1 tsk. sukker pr. kuvert.
Smag til med salt og ekstra sukker og eddike. Hæld det i en skål, og stil det til side.
Tjek, at kyllingen er gennemkogt, og tag den op af kogevandet. Gem vandet i gryden.
Hæld 1/4 dl. kogevand pr. kuvert over i dressingen, og bland rundt.
Slå kýllingebrystet i stykker i strimler, eller brug en kniv til at skære det i strimler. Kom strimlerne ned i saucen.
Hæld vandet fra nudlerne. Fordel dem i dybe tallerkener eller skåle.
Fordel saucen med kyllingestrimler henover nudlerne, og server med agurk og blancheret bak choy til.
Four-Joy krydderimix indeholder: 45% urtebouillon, 35% sesamfrø, 10% Stjerneanis, 5% sort peber, 5% sichuan peber
Kundekommentarer ()