0
BBQ bagt mørksej med timianstegte søde kartofler, rødløgsrelish, græskarkerner og hytteost

BBQ bagt mørksej med timianstegte søde kartofler, rødløgsrelish, græskarkerner og hytteost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Sennepfrø, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartoflertimian
1 min.
Søde kartofler:
Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft.

Skræl de søde kartofler, skær dem i grove tern, og vend dem med lidt god olivenolie, salt og masser af friskkværnet peber. Bag dem i ovnen i ca. 25 min. sammen med lidt timian i et ildfast fad eller bradepande, til de er møre og har taget godt med farve.

rødløgtimiancitron
10 min.
Løgrelish:

Pil og snit rødløget ultrafint - benyt gerne et mandolinjern til dette. Riv den gule skal af citronen (gemmes til senere), og pres al saften fra. Kom de snittede rødløg i en lille kasserolle med tilhørende låg, kom citronsaft ved, og kog det hele op under låg. Lad det simre i 1-2 minutter fortsat under låg. Pas på, gryden ikke koger tør. Kom en smule sukker eller honning ved, og kog igennem igen fortsat under låg. Smag til med salt og peber samt lidt plukket og hakket timian. 

græskarkerner
20 min.
Ristede græskarkerner:
Kom græskarkerner i et ildfast fad, drys med lidt fint salt, og dryp med lidt god olie. Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, til de er gyldne og begynder at poppe som popkorn. Knus dem evt. let i en morter. Alternativt kan kernerne ristes på en tør pande med lidt fint salt.
mørksejfilet uden skindBBQ sauce
25 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker. Kom dem i en skål, og krydr med salt og peber. Kom BBQ sauce på, og massér det godt ind i fisken. Kom fisken over i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Bag fisken i en 225 grader forvarmet ovn i 7-10 min. Pas på, BBQ saucen ikke brænder på. Den må godt blive mørk, men ikke brændt. 

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet med en generøs klat hytteost drysset med lidt citronskal. Drys de ristede græskarkerner over.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?