0
Stegt kuller med søde kartofler, hytteost og rødløgsrelish

Stegt kuller med søde kartofler, hytteost og rødløgsrelish

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartoflertimian
1 min.
Søde kartofler
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

Skræl de søde kartofler, skær dem i grove tern, og vend dem med lidt god olivenolie, salt og masser af friskkværnet peber. Bag dem i ovnen i ca. 25 min. sammen med lidt timian i et ildfast fad eller bradepande, til de er møre, og har taget godt med farve.

rødløgtimiancitron
10 min.
Løgrelish

Pil og snit rødløget ultrafint - benyt gerne et mandolinjern til dette. Riv den gule skal af citronen (gemmes til senere), og pres al saften fra.

Kom de snittede rødløg i en lille kasserolle med tilhørende låg, kom citronsaft ved, og kog det hele op under låg. Lad det simre i 1-2 min. fortsat under låg. Pas på, gryden ikke koger tør. Kom en smule sukker eller honning ved, og kog igennem igen fortsat under låg.

Smag til med salt og peber samt lidt plukket og hakket timian. 

græskarkerner
20 min.
Ristede græskarkerner
Kom græskarkerner i et ildfast fad, drys med lidt fint salt, og dryp med lidt god olie. Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, til de er gyldne, og begynder at poppe som popkorn. Knus dem evt. let i en morter. Alternativt kan kernerne ristes på en tør pande med lidt fint salt.
kullerfilet med skind
25 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og krydr med salt og peber - kun på kødsiden. Steg den i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande.

Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder, at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber, og drypsteg i 1 minut, så er fisken klar til servering.

40 min.
Anretning

Som vist på billedet med en generøs klat hytteost drysset med lidt citronskal. Drys de ristede græskarkerner over.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK