
Det er dejlig nemt, når det meste af maden passer sig selv i den varme ovn.
NB. Retten kan komme op på 40 minutter i tilberedningstid, alt efter din ovn, og hvor hurtigt den varmer op.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Del kyllingelårene i under- og overlår. Smør skindet med 1/4 spsk. olivenolie pr. person. Krydr dem derefter med BBQ krydderi og salt, og læg dem på bagepapir på en bageplade. Sæt straks kyllingelårene i ovnen, og bag dem i ca. 30 min.
Skræl og skær pastinakker i tern, og bred dem ud på bagepapir på en bageplade (ved siden af kyllingen, hvis der er plads - ellers på en plade for sig). Dryp pastinakkerne med en lille halv spsk. olivenolie pr. person og salt, og bag dem i 25-30 min.
Snit spidskål, fennikel og bladselleri fint.
Rør creme fraiche med lidt revet hvidløg, ca. 1/2 tsk. flydende honning og 1 spsk. eddike pr. kuvert.
Vend kål, fennikel og bladselleri med dressingen, og smag til med salt.
Snit forårsløg fint.
Anret kylling og pastinaktern drysset med lidt forårsløg, og servér dem straks med slaw til.
BBQ-krydderi / Rub indeholder:
25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika
Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften