0
Bechamelbagt rødspætte med citron og portobello

Bechamelbagt rødspætte med citron og portobello

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

portobellosvampeløgbladselleri
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Skær svampene og løgene i kvarte, og hak bladsellerien groft.

Overfør grøntsagerne til et stort ildfast fad, vend dem med 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.

Bages i ca. 15 min., indtil grøntsagerne er faldet sammen og er blevet møre.

bagekartofler
10 min.
Bag kartoflerne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i små tern, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 15 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

rasp
15 min.
Rist raspen

Raspen ristes på en tør pande over middel varme, indtil den bliver mørk i overfladen. Tag raspen af varmen, og gem den til senere.

sødmælk
20 min.
Rør sovsen

Hæld 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person i en kasserolle over middelhøj varme, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

25 min.
Bag fisken

Tag fadet med grøntsager ud af ovnen, og læg fiskefileterne henover. Krydr dem med salt, og hæld sovsen ud over fisken og grøntsagerne. Top med den ristede rasp.

Bag i ca. 5 min. yderligere, indtil fisken begynder at flage.

35 min.
Anretning

Servér fiskeretten med kartoflerne.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
565 kcal
Fedt:
20,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,6 g
Kulhydrat:
56,4 g
heraf sukkerarter:
11,9 g
Kostfibre:
6,8 g
Protein:
34,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?