Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Skær svampene og løgene i kvarte, og hak bladsellerien groft.
Overfør grøntsagerne til et stort ildfast fad, vend dem med 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.
Bages i ca. 15 min., indtil grøntsagerne er faldet sammen og er blevet møre.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i små tern, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 15 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Raspen ristes på en tør pande over middel varme, indtil den bliver mørk i overfladen. Tag raspen af varmen, og gem den til senere.
Hæld 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person i en kasserolle over middelhøj varme, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Tag fadet med grøntsager ud af ovnen, og læg fiskefileterne henover. Krydr dem med salt, og hæld sovsen ud over fisken og grøntsagerne. Top med den ristede rasp.
Bag i ca. 5 min. yderligere, indtil fisken begynder at flage.
Servér fiskeretten med kartoflerne.
Kundekommentarer ()