0

Blød puré af persillerødder med ristede østershatte og pesto (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl persillerødderne, skær dem i grove tern og hak løg og 2 fed hvidløg. Sauter det hele i lidt olie 5 min. uden at det tager farve. Hæld fonden på, krydr med salt og peber og lad det simre 15-20 min. til rødderne er møre. Rens imens østershattene, riv dem i strimler og hak 1 fed hvidløg fint. Smelt smørret på en pande og kom svampe og hvidløg ved. Krydr med lidt salt og peber og sauter til svampe er møre og let gyldne. Kom fløde ned til rødderne og blend det hele fløjlsblødt. Smag til og varm puréen forsigtigt igennem. Anret puréen i portionsskåle, dryp med pesto og top med ristede østershatte. Server straks som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ, eller som den er, med en fyldig salat og godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.