0

Blød puré af sauteret selleri, hvidløg og blomkål (4-6 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del blomkålen i buketter og kog dem godt møre i lidt letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre. Skær skallen af sellerien og del kødet i 1 cm3 tern. Pil hvidløgene og del hvert fed i 2. Pil løgene og skær dem i mellemstore tern. Varm smør og olie op på panden og sauter selleri, hvidløg og løg møre deri uden at det tager farve, 12-15 min. Kom blomkål og hønsefond ved og lad det simre stille og roligt til grøntsagerne er ekstra møre og fonden kogt ind. Blend sautéen med en stavblender og purer det igennem en fintmasket si. Varm puréen forsigtigt igennem og smag til med salt og peber. Server til ristet fisk, ovnstegt kylling eller en god steg.

Kommentarer og forslag til opskriften