Trim kålhovedet og læg det nogle minutter i koldt saltvand før det med rodsiden opad lempes ned i en kasserolle med kogende saltvand ca. 10 min efter størrelse. Afkøl kålen og pluk den i buketter. Smelt halvdelen af smørret i en kasserolle og tilføj løget i skiver og persillen. Fortsæt til løget er ved at blive gennemsigtigt. Hæld smør og løg i en ildfast skål og sæt kålbuketterne i med stilkene nedad. Drys Parmesan over. Smelt resten af smørret og hæld det over. Sæt i ovnen ved ca. 225° og bag i 10 minutter.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften