0

Blomkålscreme med sauté af friske majs, cherrytomater og bacon

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del blomkålen (med stok og det hele) i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand 7-8 min. Kog fløden op og kom det godt afdryppede blomkål i. Krydr med salt og (hvid) peber og lad det simre et par minutter. Rist baconen sprød og læg det på fedtsugende papir - gem 3 spsk. fedt til stegning. Rens majsene for blade og tråde og skær kernerne fra kolben med en skarp kniv. Skær tomaterne i små tern. Varm baconfedtet op på en pande og kom majskernerne på. Sauter 3-4 min. ved middel varme og kom så tomat, bacon og gerne persille ved. Varm det hurtigt igennem og smag til med salt og peber. Blend blomkål og fløde til en helt glat puré og smag til. Server straks blomkålscremen i skåle med sautéen drysset henover. Giv som tilbehør til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften