0

Blomkålsgratin med revet squash og skinke

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Trim blomkålen og kog den hel, til den er lige knap mør. Hæld vandet fra og læg blomkålen i et rundt ildfast fad. Riv squashen groft, vend med 1 tsk. groft salt og lad det trække 15 min. Skyl den fri for salt og pres så meget væde fra som muligt. Smelt smørret i en gryde, rør melet i og tilsæt mælken ad flere omgange under kraftig piskning. Tag gryden af varmen og rør æggene i et ad gangen til opbagningen er ensartet. Vend squash, skinkestrimler, salt og peber i og fordel massen over blomkålen. Drys gratinen med rasp, læg smørklatter ovenpå og bag ved 175°C i en lille times tid, til den er gylden og gennembagt. Server som hovedret med salat og brød til eller som tilbehør til fx stegt svinekød.

Kommentarer og forslag til opskriften