0
Blomkålsgratin med stegt laks
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkål
1 min.
Blomkål

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Del blomkålen i mindre buketter, og kog dem i 5 min. Hæld vandet fra, og lad blomkålen køle lidt af i en sigte.

minimælkmascarponemuskatnødæg
5 min.
Sauce

Riv den mængde muskatnød fint, du skal bruge.

Kom mælk, mascarpone, 1 knsp. salt pr. person, peber efter smag og revet muskatnød i en kasserolle, og varm det op, til mascarponen smelter.

Del æggene i blommer og hvider, og kom hviderne over i en stor skål. Rør blommerne en ad gangen i den lune sauce under konstant omrøring. Lad saucen tykne en smule, det tager ca. 5 min. Lad derefter saucen køle lidt af.

Pisk æggehviderne stive, og vend forsigtigt de piskede æggehvider i mælkesaucen.

15 min.
Saml gratinen

Mos den afkølede blomkål let, og vend forsigtigt æggemassen med blomkålen. Smør et ildfast fad med 1/2 spsk. olie pr. person, hæld gratinmassen deri, og bag gratinen i 25-30 min.

ASC laks med skind
35 min.
Steg fisken

Krydr fisken med salt på begge sider. Steg den på skindsiden i 1/2 spsk. olie pr. person på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.
Fif: Pas nu på ikke at give fisken for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt, i forhold til hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et let, "rødt" og saftigt indre.

45 min.
Anretning

Server blomkålsgratinen med et stykke laks til.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
431 kcal
Fedt:
29,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,7 g
Kulhydrat:
6,3 g
heraf sukkerarter:
3,8 g
Kostfibre:
2,7 g
Protein:
35,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?