0

Blomkålssalat

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Del blomkålen i små buketter, og kom dem i kogende vand og lad dem koge i 5 minutter. Kom dem straks i rindende koldt vand. Lad dem dryppe af.

Bland kapers, oliven (der er udstenet og hakket, eller brug oliven uden sten) med tomater og rødløg der er skåret i både. Rør forsigtig olivenolie og rødvinseddike sammen med ovenstående. Krydr med salt og peber og vend blomkålsbuketterne i marinaden. Drys evt. med hakket persille og lad salaten trække i ca. 30 minutter

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.