Skyl citronen grundigt, og riv den gule del af skallen ned i en skål. Gem den revne skal til gremolataen.
Skyl blomkål, og skær den ud i buketter. Skræl kartofler, pil løg og skær begge dele ud i store stykker.
Varm en gryde op ved middel varme. Tilsæt 1 spsk. olie pr. person, og steg grøntsagerne i 3 min. Tilsæt 3 dl. vand pr. person, og lad suppen simre i 15 min. under låg.
Når grøntsagerne er helt bløde, tilsættes fløden, og suppen blendes med en stavblender til den konsistens, der ønskes. Smag til med salt og citronsaft.
Kom bacon på en kold pande. Varm panden op ved middelhøj varme, og steg baconstykkerne under omrøring, til de har fået godt med farve og er blevet sprøde. Overføres til en tallerken med fedtsugende papir.
Den revne citronskal fra før kommes op i en skål.
Skyl persillen grundigt, afdryp den for vand, hak den fint, og tilsæt den til citronskallen.
Pil hvidløget, riv det ned i skålen, og vend det hele godt rundt.
Bag bollerne som angivet på pakken.
Fordel suppen i dybe skåle, og top med bacon, gremolata, lidt olivenolie og friskkværnet peber. Servér brødet til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kundekommentarer ()