0

Blomkålssuppe med sauteret kål og nøddeolie

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skyl blomkålen og del den i store tern - gem gerne 12 små buketter til fyld. Rens porren, skær den i ringe og hak hvidløget fint. Sauter blomkålstern, porrer og hvidløg i lidt olie og hæld fonden over. Lad det koge ca. 20 min. til alt er mørt. Damp imens de små blomkålsbuketter et par min., overhæld dem straks med koldt vand og stil til side. Skyl toscanakålen, snit den i brede strimler og sauter den i lidt olie med salt og peber til den er faldet sammen og blevet mør. Blend nødderne med olie, salt, peber og evt. chiliflager til en lind masse. Tag suppen af varmen og blend den helt glat. Tilsæt fløde og smag til. Kom de dampede buketter i og varm suppen godt igennem. Hæld suppe i fire dybe tallerkner, læg en skefuld sauteret kål i midten og dryp nøddeolie rundt om. Server straks med godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften