0
Blomkålssuppe med sprødstegt bacon og porre

Blomkålssuppe med sprødstegt bacon og porre

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
blomkålbagekartoflerporreolivenolie, ekstra jomfrusaltcitron
1 min.
Suppen

Skyl blomkålen og skær ud i buketter. Skræl kartoflerne, pil det yderste lag af porren og skær ud i store stykker (den grønne del af porren, skæres i så fine strimler som muligt og gemmes til senere).

Varm en gryde op ved middel varme. Tilsæt 1 spsk. olie pr. person og steg grøntsagerne i 3 min. Tilsæt 2 dl vand pr. person og lad suppen simre i 15 min. under låg.

Når grøntsagerne er helt bløde, blendes suppen til den konsistens du ønsker med en stavblender og smages til med salt og citronsaft.

bacon i tern
15 min.
Baconen

Skær baconen i tynde skiver og læg på en kold pande. Varm panden op ved middelhøj varme og lad baconen sprødstege under omrøring. Tilsæt den fint strimlede porre og steg dem, indtil de er helt bløde. Overfør det hele til en tallerken, dækket med fedtsugende papir.

pinjekerner
20 min.
Kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

boller
25 min.
Brødet

Rist brødet som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Hæld suppen op i skåle og top med baconen, pinjekernerne og 1 spsk. olivenolie pr. person. Nydes med det ristede brød.

Bonusinfo

FULDKORNS BOLLER MED SEJ KRUMME OG SPRØD SKORPE. Il Fornaio blander surdejen med hørfrø og en fordej af hvedemel og fuldkornshvedemel og sætter til koldhævning natten over. Denne proces skaber store unikke bobler i dejen og udvikler en rustik smag af fuldkorn, sødme og let syrlighed. Krummen bliver sej og saftig med store surdejshuller. Bollerne bages ved høj varme så de får en sprød skorpe. De letbrændte surdejsbobler på skorpen tilføjer den primitive smag af ildsted. Og så er de fyldte med sunde fuldkorn.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?