0
Team DK Bodebjergpølser med cremede hvide bønner, spidskål, brød og tomater

Team DK Bodebjergpølser med cremede hvide bønner, spidskål, brød og tomater

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
dåser hvide bønnercreme fraiche 38%skalotteløghvidløg
1 min.
Hvide bønner

Dræn de hvide bønner for vand. Skræl hvidløg og skalotteløg. Snit hvidløget i tynde skiver, og hak skalotteløget fint med en skarp kniv.

Sæt en gryde over ved mellem varme, og tilsæt et par dråber olivenolie. Sauter hvidløg og skalotteløg et minut eller to, uden at det tager farve. Tilsæt så bønner og creme fraiche til gryden, og kog det godt igennem, så creme fraichen koger lidt ind. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Provencepølse fra Bodebjerg 10%
5 min.
Pølser

Mens bønnerne koger lidt ind, kan du skære pølserne i mundrette bidder, og stege dem af på en godt varm pande. Gem pølserne i en skål til senere.

spidskåltomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktail
15 min.
Spidskål

Skær spidskålet ud i kuvertstykker - behold gerne stokken på. Skyl tomaterne. 

Kom spidskålet ned i en stor gryde, gerne så det hele ligger på bunden. Læg tomaterne ned oveni, og tilsæt salt, friskkværnet peber og et par spsk. vand, så der lige er lidt at dampe med.

Læg låg på gryden, og damp kål og tomater under låg 4-5 min., til kålen er faldet en smule sammen, men stadig har bid. 

20 min.
Bønner og brød.

Vend pølserne ned i de cremede bønner, og smag til en sidste gang.

 

Varm brødet efter anvisning på pakken.

30 min.
Anretning

Anret bønner og pølser i bunden af en dyb tallerken, og kom kål og tomater ovenpå. Kom evt. tomatsaft fra gryden over retten inden servering.

Server brødet ved siden af.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
3956 kjl/945 kcal
Fedt:
25,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,08 g
Kulhydrat:
123 g
heraf sukkerarter:
4,8 g
Kostfibre:
12,2 g
Protein:
44,3 g