0
Bøf stroganoff
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

champignonsrødløgbroccoligrønne bønner
1 min.
Forbered grøntsager

Rens og skær champignon i skiver. Skræl og halvér rødløgene, og skær dem derefter i skiver.  

Skær broccoli i mundrette buketter.

Skær enderne af bønnerne, og halver dem.

champignonsbacon i ternrødløgoksekød i strimlerstærk paprikatomatpurégrøntsags bouillonflåede og hakkede tomater
10 min.
Stroganoff

Sæt 2-3 dl vand over at koge i en elkedel eller gryde. 

Varm en stor gryde op med olie, og svits champignonerne. Læg dem til side på en tallerken, når de er blevet gyldne.   

Kom bacon i gryden, og varm den op. Svits bacon sammen med rødløg, indtil løgene er klare, og læg dem derefter til side sammen med champignon.  

Kom 1/2 tsk. olivenolie pr. person, kød og 1/4 spsk. paprika pr. person i gryden. Tilsæt de stegte løg, champignon og bacon sammen med hakkede tomater og tomatpure. Tilsæt salt og peber efter smag, og rør godt rundt. Kom så en god halv dl. kogende vand pr. person og 1/2 tsk. bouillonpulver pr. person i.  

Lad retten simre i 10 min.

fløde 38% (piskefløde)grønne bønner
20 min.
Færdiggør stroganoff

Kom fløde og bønner i gryden, og lad retten simre i 5-7 min. 

Sæt en gryde vand over at koge til broccoli. 

broccoli
25 min.
Kog broccoli

Kom broccolibuketterne i kogende vand i 5 minutter. Hæld vandet fra, og drys med salt.

30 min.
Anretning

Server kogt broccoli med bøf stroganoff til.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
366 kcal
Fedt:
16,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,8 g
Kulhydrat:
12,7 g
heraf sukkerarter:
7,8 g
Kostfibre:
7,4 g
Protein:
37,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?