Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak blomkål fint til blomkålsris, eller riv det på den grove side af et rivejern, så det får form som ris.
Soigner grøntsagerne. Rens champignons, skyl hurtigt i koldt vand og skær dem i skiver. Hak hvidløg fint. Skær peberfrugt i tynde strimler (julienne-strimler). Skær purløg fint.
Sauter hvidløg i 1/2 tsk olie pr. person i en gryde. Tilsæt vadouvan, og rist igennem, uden at det tager farve. Tilsæt svampe og julienne af rød peber, og sauter dem med et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt fløde og 1/4 dl vand pr. person, og reducér saucen til en let cremet konsistens (ca. halvt ned). Riv halvdelen af osten i, og smag til med salt og peber.
Del fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber på alle sider. Læg blomkålsris og fisken i et smurt ovnfast fad, og hæld den varme sauce med grøntsager over. Riv det sidste ost over, og gratiner retten i ovnen i 10-12 min.
Som vist på billedet drysset med fintskåret purløg.
Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.
Indeholder: Spidskommen, sennepskorn, kardemomme, bukkehornsfrø, chili, gurkemeje, karryblade, muskatnød og nelliker.
Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav. Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri.
Kundekommentarer ()