0
Bøllingsø gratineret mørksej i vadouvansauce med svampe og blomkålsris

Bøllingsø gratineret mørksej i vadouvansauce med svampe og blomkålsris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkål
1 min.
Blomkålsris

Tænd ovnen på 225 grader.

Hak blomkål fint til blomkålsris, eller riv det på den grove side af et rivejern, så det får form som ris.  

hvidløgbrun mark-champignonrød peberfrugtpurløg
2 min.
Grøntsager

Soigner grøntsagerne. Rens champignons, skyl hurtigt i koldt vand og skær dem i skiver. Hak hvidløg fint. Skær peberfrugt i tynde strimler (julienne-strimler). Skær purløg fint. 

hvidløgvadouvanbrun mark-champignonrød peberfrugtfløde 38% (piskefløde)Bøllingsø ost
20 min.
Sauce

Sauter hvidløg i 1/2 tsk olie pr. person i en gryde. Tilsæt vadouvan, og rist igennem, uden at det tager farve. Tilsæt svampe og julienne af rød peber, og sauter dem med et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt fløde og 1/4 dl vand pr. person, og reducér saucen til en let cremet konsistens (ca. halvt ned). Riv halvdelen af osten i, og smag til med salt og peber.

Bøllingsø ostmørksejfilet uden skindblomkål
30 min.
Fisk & blomkål

Del fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber på alle sider. Læg blomkålsris og fisken i et smurt ovnfast fad, og hæld den varme sauce med grøntsager over. Riv det sidste ost over, og gratiner retten i ovnen i 10-12 min.

purløg
45 min.
Anretning

 Som vist på billedet drysset med fintskåret purløg.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.

Vadouvan indeholder ca: 20% Spidskommen, 20%sennepskorn, 20% gurkemeje,10%kardemomme, 10% chili, 5% bukkehornsfrø,  5% karryblade, 5% muskatnød og 5% nelliker.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
421 kcal
Fedt:
21,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
11,7 g
Kulhydrat:
16 g
heraf sukkerarter:
11,1 g
Kostfibre:
4,8 g
Protein:
38,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?