0

Bønner med tomater, bacon og parmesandressing

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær baconen i små tern, steg dem sprøde på en tør pande og afdryp på køkkenrulle. Nip bønnerne, skær dem i skrå stykker og kog under låg i letsaltet vand, ca. 3 min. Overhæld efterfølgende med koldt vand. Halver tomaterne og hak løget fint. Riv parmesanen og bland med olie, eddike, salt og peber. Anret grøntsager og bacon på et fad og hæld dressingen over lige inden serveringen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.