Kom kernerne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.
Pil løg og hvidløg, skyl chilien (pas på med mængden - den er stærk) og citrongræsset, og hak det hele fint.
Varm en gryde op ved middel varme (vælg en passende gryde, da kødbollerne skal dækkes af saucen - senere i opskriften). Steg de hakkede grøntsager under omrøring i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min., indtil løgene bliver gyldne.
Tilsæt madras karry, og rist det under omrøring.
Hæld kokosmælk i, og lad den simre, imens kødet røres sejt i en skål med 1/4 tsk. salt pr. person. Form 3-4 kødboller pr. person, og lad dem simre i karryen i 5-8 min.
Smag saucen til med fiskesauce og sukker.
Fordel byggen i skåle, og anret karryretten henover.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kundekommentarer ()