0
Boller i gul kokoskarry med citrongræs og chili

Boller i gul kokoskarry med citrongræs og chili

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebyg
1 min.
Perlebyg

Kom kernerne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.

madras karrystængel citrongræszittauerløghvidløgrød chilikokosmælknam pla (fiskesauce)
3 min.
Sovsen

Pil løg og hvidløg, skyl chilien (pas på med mængden -  den er stærk) og citrongræsset, og hak det hele fint. 

Varm en gryde op ved middel varme (vælg en passende gryde, da kødbollerne skal dækkes af saucen - senere i opskriften). Steg de hakkede grøntsager under omrøring i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min., indtil løgene bliver gyldne.

Tilsæt madras karry, og rist det under omrøring.

Hæld kokosmælk i, og lad den simre, imens kødet røres sejt i en skål med 1/4 tsk. salt pr. person. Form 3-4 kødboller pr. person, og lad dem simre i karryen i 5-8 min.

Smag saucen til med fiskesauce og sukker.

30 min.
Anretning

Fordel byggen i skåle, og anret karryretten henover.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?