TIP!
Den her sovs er SÅ lækker! Og der bliver heldigvis rigeligt af den. Gem 1/3 af sovsen, og kom den i fryseren, eller spis den dagen efter som sovs til f.eks. bønnepasta eller kom stegte kyllingestykker i sovsen.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak løget fint. Kom løg, kød og æg i en skål sammen med pr. person: 1/4 tsk. salt, 1/2 spsk. havregryn og 1 knsp. peber.
1/2 liter vand pr. person tilsat et godt skud salt sættes over at koge på mellemvarme, til vandet næsten koger. Form 4 kødboller pr. person på størrelse med en golfbold, og kog dem i vandet i 10 min.
Til sovsen skal du bruge det halve af den mængde blomkål, du har modtaget. Skræl eller skrub den søde kartoffel grundigt.
Skær blomkål, den søde kartoffel og æble i mindre stykker, og steg dem i en anden gryde i 1 spsk. olie pr. person i 2 min. Tilsæt karry, chilipulver efter behag, 1/4 tsk. salt pr. person og 1 knsp. peber pr. person under omrøring.
Tag kødbollerne op af kogevandet, og hæld 1,25 dl. kogevand pr. person i gryden til grøntsagerne. Tilsæt fløden og de flåede tomater, og kog grøntsagerne i 15 min.
Blend sovsen, til den har en cremet konsistens. Kom bollerne i sovsen, og lad den stå ved svag varme.
Kør det resterende blomkål til små stykker i din foodprocessor, så det ligner ris.
Kom blomkålsris på en tallerken, og hæld karrysovs og 4 kødboller ovenpå.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften