TIP!
Den her sovs er SÅ lækker! Og der bliver heldigvis rigeligt af den. Gem 1/3 af sovsen, og kom den i fryseren, eller spis den dagen efter som sovs til f.eks. bønnepasta eller kom stegte kyllingestykker i sovsen.
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem
Hak løget fint. Kom løg, kød og æg i en skål sammen med pr. person: 1/4 tsk. salt, 1/2 spsk. havregryn og 1 knsp. peber.
1/2 liter vand pr. person tilsat et godt skud salt sættes over at koge på mellemvarme, til vandet næsten koger. Form 4 kødboller pr. person på størrelse med en golfbold, og kog dem i vandet i 10 min.
Til sovsen skal du bruge det halve af den mængde blomkål, du har modtaget. Skræl eller skrub den søde kartoffel grundigt.
Skær blomkål, den søde kartoffel og æble i mindre stykker, og steg dem i en anden gryde i 1 spsk. olie pr. person i 2 min. Tilsæt karry, chilipulver efter behag, 1/4 tsk. salt pr. person og 1 knsp. peber pr. person under omrøring.
Tag kødbollerne op af kogevandet, og hæld 1,25 dl. kogevand pr. person i gryden til grøntsagerne. Tilsæt fløden og de flåede tomater, og kog grøntsagerne i 15 min.
Blend sovsen, til den har en cremet konsistens. Kom bollerne i sovsen, og lad den stå ved svag varme.
Kør det resterende blomkål til små stykker i din foodprocessor, så det ligner ris.
Kom blomkålsris på en tallerken, og hæld karrysovs og 4 kødboller ovenpå.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften