Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak halvdelen af løg fint.
Start med at røre kødet med 1/4 tsk. salt pr. person. Tilsæt herefter hakket løg, æg, knap 1/2 spsk. mel pr. person og peber efter smag.
Rør farsen godt sammen, og stil den på køl, indtil den skal bruges.
Snit tynde skiver af halvdelen af spidskål og resten af løget, evt. på et mandolinjern. Skræl og riv æble groft.
Læg løg, spidskål og æble i formen til airfryeren, og hæld karrysaucen henover.
Form farsen til kødboller ved hjælp af en teske, og læg dem direkte ovenpå karrysaucen.
Sæt formen i airfryeren, indstil på 180 grader, og giv retten 35 minutter.
Rør flere gange undervejs, og dæk efterhånden kødbollerne med karrysaucen.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skær det sidste spidskål i tynde strimler, kom det i en skål, og knug det med en smule fint salt.
Skær fileter af appelsinen, og pres det overskydende saft fra.
Bland kålen med appelsinsaft og appelsinfileter, rosiner samt lidt honning eller sukker.
Snit lidt forårsløg rigtig fint til pynt.
Servér retten med ris, og pynt med fintsnittet forårsløg og evt. lidt madraskarry, hvis retten ønskes lidt stærkere.
Kundekommentarer ()