Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak løg og hvidløg fint. Skær champignons i skiver. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern.
Varm 1/2 spsk. olie pr. person op i en gryde, og svits løg, hvidløg og champignons i 3-4 min.
Kom oksekødet i gryden, og brun det i ca. 3 min.
Tilsæt revne gulerødder, soltørret tomat-tapenade, hakkede tomater fra dåse, tomatpuré, urtebouillon og tørret oregano.
Rør godt rundt i bolognesen, og lad den simre i ca. 10 min.
Snit imens spidskålen fint, og riv parmesanosten.
Steg evt. spidskålen i en smule olie på en pande i 2 minutter inden servering.
Spis bolognese sammen med spidskål, og top med revet parmesan.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()