0
Bolognese
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

rødløghvidløgchampignonsgulerødder
1 min.
Forbered grønt

Hak løg og hvidløg fint. Skær champignons i skiver. Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern. 

rødløghvidløgchampignonsgulerøddersoltørret tomat tapenadeflåede og hakkede tomatertomatpurégrøntsags bouillontørret oregano
10 min.
Lav bolognese

Varm 1/2 spsk. olie pr. person op i en gryde, og svits løg, hvidløg og champignons i 3-4 min.

Kom oksekødet i gryden, og brun det i ca. 3 min.

Tilsæt revne gulerødder, soltørret tomat-tapenade, hakkede tomater fra dåse, tomatpuré, urtebouillon og tørret oregano.

Rør godt rundt i bolognesen, og lad den simre i ca. 10 min.

spidskålparmigiano reggiano (Parmesan)
20 min.
Spidskål

Snit imens spidskålen fint, og riv parmesanosten.

Steg evt. spidskålen i en smule olie på en pande i 2 minutter inden servering.

25 min.
Anretning

Spis bolognese sammen med spidskål, og top med revet parmesan.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
494 kcal
Fedt:
19 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,4 g
Kulhydrat:
31,2 g
heraf sukkerarter:
20,4 g
Kostfibre:
9,9 g
Protein:
43,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?