0
Bolognese med hvidkåls ”pasta” og parmesanost

Bolognese med hvidkåls ”pasta” og parmesanost

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Selleri, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

hvidløgløggulerødder
1 min.
Forbered grøntsagerne

Skræl og hak løg, hvidløg og gulerødder groft.

hakket oksekød 3-6%
10 min.
Steg kødet

Varm en gryde op ved høj varme. 

Når den er rygende varm, steges kødet i 1/2 spsk. olie pr. person. Undgå at røre i kødet, så det kan få godt med farve. Når det har stegt i et par minutter, vendes kødet over på den anden side, og steges i yderligere 2 min.

Skagenfood tomatsugoitaliensk kødbollekrydderi
15 min.
Tilsæt grøntsagerne

Kom løg, hvidløg og gulerødder i gryden, og skru ned til middel varme.

Steg grøntsagerne under omrøring i ca. 5 min., indtil de er blevet gyldne.

Hæld sugo og krydderiblanding i, og lad retten simre i 10 min. 

Smag til med salt og peber.

hvidkål
20 min.
Hak kålen

Snit kålen i så fine strimler som muligt. Krydr den med salt, og rør godt rundt.

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Servér kålen med bolognese, og riv osten henover.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2127 kjl/508 kcal
Fedt:
22 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,1 g
Kulhydrat:
29 g
heraf sukkerarter:
23 g
Kostfibre:
11 g
Protein:
43 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?