Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går igang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt ovnen på 225 °C varmluft.
Skær fisken i portionsstørrelser, og læg den i et ovnfast fad, der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. Vend fisken i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt på begge sider.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i mundrette stykker. Spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bages i ca. 20 min., indtil kartoflerne har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Dæk en bageplade med bagepapir.
Skær fennikel, løg, chili og cherrytomater i mundrette stykker, og spred dem ud på bagepladen.
Bag grøntsagerne uden fedtstof i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve.
Skær bederne i tynde skiver, og vend dem med lidt olie, eddike, salt og peber.
Skru ovnen ned på 140 grader og bag fisken i ca. 5 min., indtil den begynder at flage og man kan pille skindet af uden det giver modstand.
Kom de bagte grøntsager i et fad, bland dem sammen med 1 spsk. olie pr. person, og smag til med salt og peber.
Servér fisken med grillede grøntsager, kartofler og beder.
Kundekommentarer ()