0
Braiseret kylling med grønne linser og sprød glaskål med pære

Braiseret kylling med grønne linser og sprød glaskål med pære

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingelår
1 min.
Kylling

Krydr kyllingen godt med salt på alle sider, og læg den til side.

kyllingelårgrønne linserløggulerøddergrøntsagsbouillontimian
2 min.
Linser

Pil løg, og skær det i kvarte. Skræl gulerod, og skær den i 2 cm tykke skiver.

Skyl timian, og pluk den så fint, du kan. Læg halvdelen til side til salaten.

Sæt en gryde over middelhøj varme. Tilsæt 1 tsk. olie pr. person, og steg kyllingen ca. 3 min. på hver side, til den er gylden. Tilsæt løg og gulerod, og steg videre i 3 min., til grøntsagerne er karamelliserede. Tilsæt linser, timian og bouillon, og rør rundt i 1 min. Tilsæt 2 dl vand pr. person, og lad retten simre under låg i 25 min. Hvis retten er lidt for flydende efter 25 min., så lad den simre lidt længere uden låg, til den har den ønskede konsistens.

Smag til med salt.

glaskålpærebalsamicoolivenolie, ekstra jomfrusort peber
20 min.
Salat

Skræl glaskålen, og skær den ud i tynde skiver.  

Skyl pæren, og skær den i 2 mm tynde stave.

Rør 2 tsk. balsamico pr. person og 1 tsk. olie pr. person sammen i en skål, og smag til med salt og peber.

Glaskål og pære vendes med dressingen, lige før der skal serveres.

40 min.
Anretning

Servér gryderetten i dybe tallerkener med salaten ved siden af, og top med finthakket timian. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2863 kjl/684 kcal
Fedt:
29 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,3 g
Kulhydrat:
48 g
heraf sukkerarter:
22 g
Kostfibre:
14 g
Protein:
51 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?