0
Braiseret kylling med grønne linser og sprød glaskål med pære

Braiseret kylling med grønne linser og sprød glaskål med pære

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
kyllingelår
1 min.
Kylling

Krydr kyllingen godt med salt på alle sider, og læg den til side.

kyllingelårgrønne linserløggulerøddergrøntsagsbouillontimian
2 min.
Linser

Pil løg, og skær det i kvarte. Skræl gulerod, og skær den i 2 cm tykke skiver.

Skyl timian, og pluk den så fint, du kan. Læg halvdelen til side til salaten.

Sæt en gryde over middelhøj varme. Tilsæt 1 tsk. olie pr. person, og steg kyllingen ca. 3 min. på hver side, til den er gylden. Tilsæt løg og gulerod, og steg videre i 3 min., til grøntsagerne er karamelliserede. Tilsæt linser, timian og bouillon, og rør rundt i 1 min. Tilsæt 2 dl vand pr. person, og lad retten simre under låg i 25 min. Hvis retten er lidt for flydende efter 25 min., så lad den simre lidt længere uden låg, til den har den ønskede konsistens.

Smag til med salt.

glaskålpærebalsamicoolivenolie, ekstra jomfrusort peber
20 min.
Salat

Skræl glaskålen, og skær den ud i tynde skiver.  

Skyl pæren, og skær den i 2 mm tynde stave.

Rør 2 tsk. balsamico pr. person og 1 tsk. olie pr. person sammen i en skål, og smag til med salt og peber.

Glaskål og pære vendes med dressingen, lige før der skal serveres.

40 min.
Anretning

Servér gryderetten i dybe tallerkener med salaten ved siden af, og top med finthakket timian. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2863 kjl/684 kcal
Fedt:
29 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,3 g
Kulhydrat:
48 g
heraf sukkerarter:
22 g
Kostfibre:
14 g
Protein:
51 g