Krydr kyllingen godt med salt på alle sider, og læg den til side.
Pil løg, og skær det i kvarte. Skræl gulerod, og skær den i 2 cm tykke skiver.
Skyl timian, og pluk den så fint, du kan. Læg halvdelen til side til salaten.
Sæt en gryde over middelhøj varme. Tilsæt 1 tsk. olie pr. person, og steg kyllingen ca. 3 min. på hver side, til den er gylden. Tilsæt løg og gulerod, og steg videre i 3 min., til grøntsagerne er karamelliserede. Tilsæt linser, timian og bouillon, og rør rundt i 1 min. Tilsæt 2 dl vand pr. person, og lad retten simre under låg i 25 min. Hvis retten er lidt for flydende efter 25 min., så lad den simre lidt længere uden låg, til den har den ønskede konsistens.
Smag til med salt.
Skræl glaskålen, og skær den ud i tynde skiver.
Skyl pæren, og skær den i 2 mm tynde stave.
Rør 2 tsk. balsamico pr. person og 1 tsk. olie pr. person sammen i en skål, og smag til med salt og peber.
Glaskål og pære vendes med dressingen, lige før der skal serveres.
Servér gryderetten i dybe tallerkener med salaten ved siden af, og top med finthakket timian.
Kundekommentarer ()