Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Skær broccolien i buketter, fordel dem på en beklædt bageplade, og vend dem med 1/2 spsk. olie pr. person og salt. Bag broccoli i 20-25 min., eller indtil de er mørke i kanterne.
Hak rødløg fint, og riv squash på den grove side af rivejernet. Kom squashen i et rent viskestykke, og pres væsken fra.
Rør 1/3 af den revne squash sammen med rødløg, hakket kylling, hytteost, loppefrøskaller, krydderiblanding, 0,75 spsk. havregryn pr. person og salt og peber efter smag til kyllingedeller.
Form farsen til 4 flade frikadeller pr. person, og steg dem i 1/2 tsk. olie pr. person på en pande i 5-6 min. på hver side.
Rør resten af den revne squash sammen med græsk yoghurt, presset hvidløg, og salt og peber efter smag.
Skær peberfrugten i stave.
Spis kyllingedellerne sammen med broccolifritter, peberfrugt og tzatziki.
Loppefrøskaller kaldes også for psyllium og stammer fra den indiske plante plantago ovata.
Loppefrø er vandopløselige og suger masser af vand til sig.
Vores økologiske loppefrøskaller har også et højt fiberindhold og anvendes ofte i brød, specielt til glutenfri bagning, hvor de er med til at forhindre udtørring af brødet.
Kundekommentarer ()