0
Budget-heat: butter chicken med ris, raita og yoghurt

Budget-heat: butter chicken med ris, raita og yoghurt

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

butter chicken (murgh makhani)
1 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder

 

Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten med butter chicken, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 1 person: 2-3 min. ved 8-1000W

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W

Bøtter (2+2) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W 

Fif:

Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:

Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen. 

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:

Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.

jasminris
2 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger!
Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

agurkyoghurt naturelmyntecitron
5 min.
Raita:

Skær agurk i bjælker. Drys med lidt salt, og vend rundt. Lad det trække i 5 min. Knug saften fra agurkerne, og vend dem i yoghurt sammen med lidt hakket mynte. Smag raitaen til med sort peber og lidt citronsaft.

yoghurt naturelmynte
15 min.
Anretning

Som vist på billedet med plukket mynte og revet citronskal over raitaen.

Velbekomme! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?