0
Budget HEAT: Svenske Köttbullar med kartoffelmos & ribsgelé

Budget HEAT: Svenske Köttbullar med kartoffelmos & ribsgelé

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Færdigretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

svenske kjöttbullar med flødesauce
1 min.
Varm heat-retten op på en af følgende 2 måder

Mikrobølgeovn:

Løsn og let på låget til bøtten, og opvarm retten i en mikrobølgeovn:

Bøtte til 2 personer: 3-4 min. ved 8-1000W

Bøtte til 3 personer: 4-5 min. ved 8-1000W

Bøtte(r) til 4 personer: 6-8 min. ved 8-1000W

Fif:
Rør evt. rundt i indholdet et par gange undervejs, så går det hurtigere, og varmen bliver mere jævnt fordelt.

Bemærk:
Tidsangivelserne er vejledende, da output varierer en del fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Prøv dig frem, og vær forsigtig med at varme for længe ad gangen.

VIGTIGT: Bemærk at bøtten IKKE kan varmes i almindelig ovn!

Gryde:
Skrab bøttens indhold over i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden. Varm det op til kogepunktet, mens du rører i det med jævne mellemrum. Lad retten koge igennem i 2-3 min., til den er gennemvarm.

bagekartofler
2 min.
Mosede kartofler

Skræl og del kartoflerne i mindre stykker, og kog dem møre i godt saltet vand i ca. 25 min.

Mos dem med generøse mængder smør, evt. kogt op med lidt mælk, og smag mosen til med salt og peber.

bredbladet persille
5 min.
Persille

Pluk bladene af persillen, kassér stilkene, og hak den groft.

ribsgelé
20 min.
Anretning

Som vist på billedet med kartoffelmos og ribsgelé. Drys med hakket persille.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1052 kjl/251 kcal
Fedt:
20,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,4 g
Kulhydrat:
7,6 g
heraf sukkerarter:
2 g
Kostfibre:
0,5 g
Protein:
9,8 g
Salt:
0 g