0
Bulgogi bowls med okse sous vide og spejlæg

Bulgogi bowls med okse sous vide og spejlæg

Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Retten Bulgogi stammer fra Korea, navnet betyder "marineret kød, tyndt skåret og grillet".  Man kan lave Bulgogi på et utal af måder, blot der er kød, soya og sesamolie i marinaden. Disse Bugogi bowls serveres lune, toppet op med et spejlæg. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerodforårsløgcitronpeanutbutterristet sesamolie
1 min.
Klargøring.
  1. Nudlerne koges efter anvisningen på pakken, drænes og skylles hurtigt i koldt vand.  Hæld nudlerne op i en si, og vend halvdelen af sesamolien ned i nudlerne, så de ikke klistrer sammen.
    Fordel nudlerne i så mange skåle, som I er til at spise.

  2. Forårsløget skylles og snittes fint.

  3. Skallen af citronerne rives fint.

  4. Kødet tages ud af pakken og steges ved hård varme på en pande.  Tilsæt evt. væde fra pakken og lad det koge ind.  Riv kødet fra hinanden med to gafler, eller skær det i mindre stykker.
    Smag til med revet citronskal, sukker, evt. chilli, samt salt og peber og lad kødet hvile tildækket.

  5. Gulerødderne skrælles og snittes ultra tyndt i omkring 5 cm lange strimler. Et mandolinjern gør arbejdet lynhurtigt. Fordel derefter gulerødderne i fine bunker ovenpå nudlerne.

  6. Dressingen laves:

    Jordnøddesmørret blendes sammen med (pr. person): 
    2 spsk vand
    2-3 tsk soya
    2 - 3 tsk. citronsaft
    1/2 - 1 tsk. sukker
    resten af den ristede sesamolie
    Evt. chilli efter smag.
    salt og peber.

    -Tilsæt ekstra vand til dressingen er lind.
25 min.
Anretning.
  1. Steg spejlæggene i smør eller olie.  Hvis du bruger en coated pande, hænger æggene ikke i.

  2. Fordel kødet og foråsløgene i små bunker i skålene og hæld dressingen over.

  3. Top op med spejlæggene.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?