0
Burger-salat
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødløg
1 min.
Syltede rødløg

De syltede rødløg må meget gerne laves dagen før, men de skal mindst laves 30 min. før spisning.
Skær 1/2 rødløg pr. person i tynde ringe. Kom ringene i en bøtte, og hæld 3/4 dl. lys eddike (gerne æblecidereddike) pr. person og 1/4 spsk. flydende honning pr. person over. Kom låg på, og ryst det hele godt sammen. Stil bøtten på køl, gerne i 1/2 døgn. De syltede rødløg kan holde sig på køl i op til 14 dage.

hakket oksekød
5 min.
Form bøfferne

Form 1 bøf pr. person, og krydr dem med salt og peber. Lad dem trække i 5 min., og steg dem så i 1/2 tsk. olie pr. person på en pande i 3-4 min. på hver side.

spidskålromainesalatagurkcherry- eller blommetomater
10 min.
Skær grøntsager

Snit spidskål og romainesalat fint. Skær agurk og tomat i mindre stykker. Bland alle grøntsagerne sammen i en skål.

mayonnaisegræsk yoghurt, 10%tomatpuréhvidløgsød paprika
20 min.
Rør dressing

Blend mayonnaise, græsk yoghurt, tomatpuré, hvidløg, paprika og følgende pr. person sammen til en dressing: 1/4 tsk. salt, et nip peber og 1/2 tsk. flydende honning.

Du kan blende dressingen helt fin i konsistensen eller lade den være lidt grovere.

25 min.
Anretning

Skær hakkebøfferne i mindre stykker.

Spis salaten toppet med stykker af hakkebøf, syltede rødløg og med dressing hældt henover.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
478 kcal
Fedt:
28,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,4 g
Kulhydrat:
20,4 g
heraf sukkerarter:
12,6 g
Kostfibre:
3,8 g
Protein:
34,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?