0
Mozzarella med lynstegt spinat i couscous med pinjekerner

Mozzarella med lynstegt spinat i couscous med pinjekerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
frisk mozzarella
1 min.
Mozzarella

Tag osten ud af køleskabet i god tid, inden måltidet skal serveres. Alternativt kan man også lægge posen eller bøtten i varmt vand, for at temperere den 10 min. før brug.

couscoussalt
3 min.
Couscoussen

Kom couscoussen i en gryde der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med låg i 5 minutter. Hæld evt. overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i den med en ske, og når den er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden.

pinjekerner
10 min.
Pinjekernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.

babyspinatpurløg1citronkapersolivenolie, ekstra jomfrusort pebergulerod
15 min.
Grøntsagerne

Skræl gulerødderne og skyl dem sammen med spinaten, purløget og citronen grundigt, og afdryp for vand.

Hak purløget så fint som muligt, og overfør det til en stor skål eller et fad, hvor purløget og couscoussen kan blandes godt rundt. Tilsæt revet citronskal (og evt. lidt hvidløg, hvis man har det liggende), citronsaft, drænet kapers og 2 spsk. olivenolie pr. person.

Skær gulerødderne i tynde stave.

Varm to pander op ved høj varme. Når der er rygende varme, steges gulerødderne og spinaten i 1 spsk. olivenolie pr. person i 30 sekunder under hurtig omrøring. Spinaten skal falde lidt sammen, men heller ikke for meget, så den begynder at koge. Laver du mad til flere, kan du med fordel stege grøntagerne af flere omgange.

Overfør grøntsagerne til couscoussen sammen med pinjekernerne, og smag til med salt og peber. Har man lidt overskydende grøntsager liggende, kan man sagtens tilføre det til salaten. Som fx. soltørrede tomater, agurk eller peberfrugt. 

25 min.
Anretning

Fordel couscoussen i dybe tallerkener, anret osten henover, og top med olivenolie og evt. lidt ekstra salt og peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?