0
Butter chicken
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
50 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

hvidløgingefærkyllingebryst
1 min.
Forbered grønt og kylling

Hak hvidløg og ingefær fint, og skær kyllingen i mundrette stykker.

græsk yoghurt, 10%Murgh Makhani krydderilimehvidløgingefær
5 min.
Marinér kylling

Rør græsk yoghurt i en stor skål sammen med 1/2 tsk. salt pr. person, hvidløg, ingefær, saft fra limefrugten og Murgh Makhani-krydderiet til en marinade, og vend kyllingen i. Stil skålen på køl i 30 minutter. Du kan også marinere kyllingen aftenen før eller om morgenen, så kyllingen er klar, når du skal lave mad.   

smørtomatpuréfløde 38% (piskefløde)grøntsagsbouillon
35 min.
Sauce

Smelt 1/2 spsk. smør pr. person i en gryde. Kom så kylling med al marinaden i gryden, og svits ved middelhøj varme i 3-4 min. Tilsæt tomatpure, urtebouillon, 1/2 dl vand pr. person, fløde, og salt og peber efter smag, og lad retten simre ved svag varme i 12-15 min. Lad ikke retten simre ved for høj varme, så skiller yoghurten i saucen.   

blomkålkoriander
40 min.
Blomkålsris

Snit blomkålen til ris i en foodprocessor. 

Pluk koriander ud i blade.

50 min.
Anretning

Anret kylling med ris og sauce på en tallerken, og drys korianderblade henover.

Bonusinfo

Murgh Makhani (butter chicken) krydderi består af:
25% gurkemeje, 20% korianderfrø, 20% spidskommen, 15% kanel, 10% chili, 10% tørret ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
404 kcal
Fedt:
22,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
12,5 g
Kulhydrat:
9,3 g
heraf sukkerarter:
5,2 g
Kostfibre:
4,3 g
Protein:
37,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?