0
Cæsarsalat
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

kyllingebrysthvidløgkikærter
1 min.
Kylling

Skær kyllingekødet i skiver.

Hak 1/4 fed hvidløg pr. person fint.

Dræn og skyl kikærterne.

Kom 1/2 spsk. olie pr. person på en varm pande.

Læg kyllingeskiverne på panden, tilføj hvidløg, salt og peber, og steg i 3-5 min.

Læg kyllingekød og hvidløg over på en tallerken. Kom 1/2 spsk. ekstra olie pr. person på panden, og steg kikærterne i ca. 5 min. Drys lidt salt på undervejs.

hvidløgparmigiano reggiano (Parmesan)yoghurt 3,5 %dijon sennep
15 min.
Dressing

Hak 1/4 fed hvidløg pr. person fint, og riv parmesanosten. Rør hvidløg, halvdelen af parmesanosten, yoghurt, dijonsennep, 1/2 tsk. honning pr. person, salt og peber sammen til en dressing.

grønkålcherry- eller blommetomater
20 min.
Cæsarsalat

Fjern stilken fra grønkålen, og riv bladene i mundrette stykker.

Kom grønkålen i en skål, hæld dressingen over, og kram dressingen ind i kålen med hænderne, så kålen falder lidt sammen.

Halver cherrytomaterne, og bland dem i kålen.

30 min.
Anretning

Fordel grønkål og tomater på tallerkener sammen med kikærter og kylling.

Fordel resten af den revne parmesan over tallerkenerne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
430 kcal
Fedt:
23 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,8 g
Kulhydrat:
14,3 g
heraf sukkerarter:
7,3 g
Kostfibre:
5,7 g
Protein:
38,1 g