
Sæt dejen ud for at hæve, gerne en time før brug. Forvarm ovnen til maximum temperatur, og kom en bagesten i ovnen, hvis du har sådan en.
Dræn osten for vand, og riv den i grove stykker.
Pil løg og hvidløg. Skyl svampe og citrontimian. Hak grøntsagerne groft, og riv bladene fra stilken på timianen.
Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg svampe og løg i 1 spsk. olie pr. person. i ca. 5 min under omrøring, indtil det meste af væsken fra grøntsagerne er fordampet. Krydres med salt, peber og lidt eddike.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor cirkel, og overfør den til en bradepande dækket med bagepapir. Fordel fyldet, timianen og osten ud på dejen. Det skal placeres midt på dejen i en lang stribe. Fold dejen på midten henover fyldet, så der dannes en halvcirkel. Pres samlingen godt sammen hele vejen rundt, så den ikke går op under bagningen.
Pizzaen bages i 10-15 min., indtil den har fået en gylden overflade, og lyder hul, når man banker under den.
Skær tomaterne i tynde skiver, og anret dem på et fad. Krydr med salt og peber.
Skyl salaten grundigt, og pil bladene fra stokken. Afdryp for vand.
Kom væden fra tomaterne i en lille skål, og bland med 1 spsk. olivenolie og 1/2 spsk. eddike pr. person. Hvis man har lyst, kan man tilsætte lidt sennep, indtil væden bliver tykkere under omrøring. Smag til med salt og peber.
Anret salaten henover tomaterne, og top med dressingen lige før servering.
Servér pizzaen direkte fra ovnen sammen med salaten.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften