0
Calzonepizza med svampe og citrontimian

Calzonepizza med svampe og citrontimian

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pizzadej - på surdej
1 min.
Pizzadej

Sæt dejen ud for at hæve, gerne en time før brug. Forvarm ovnen til maximum temperatur, og kom en bagesten i ovnen, hvis du har sådan en.

portobellosvampeløghvidløgcitrontimianfrisk mozzarella
3 min.
Fyld

Dræn osten for vand, og riv den i grove stykker.

Pil løg og hvidløg. Skyl svampe og citrontimian. Hak grøntsagerne groft, og riv bladene fra stilken på timianen. 

Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg svampe og løg i 1 spsk. olie pr. person. i ca. 5 min under omrøring, indtil det meste af væsken fra grøntsagerne er fordampet. Krydres med salt, peber og lidt eddike.

15 min.
Pizza

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor cirkel, og overfør den til en bradepande dækket med bagepapir. Fordel fyldet, timianen og osten ud på dejen. Det skal placeres midt på dejen i en lang stribe. Fold dejen på midten henover fyldet, så der dannes en halvcirkel. Pres samlingen godt sammen hele vejen rundt, så den ikke går op under bagningen. 

Pizzaen bages i 10-15 min., indtil den har fået en gylden overflade, og lyder hul, når man banker under den. 

tomatersalathoved
30 min.
Salat

Skær tomaterne i tynde skiver, og anret dem på et fad. Krydr med salt og peber. 

Skyl salaten grundigt, og pil bladene fra stokken. Afdryp for vand.

Kom væden fra tomaterne i en lille skål, og bland med 1 spsk. olivenolie og 1/2 spsk. eddike pr. person. Hvis man har lyst, kan man tilsætte lidt sennep, indtil væden bliver tykkere under omrøring. Smag til med salt og peber.

Anret salaten henover tomaterne, og top med dressingen lige før servering.

40 min.
Anretning

Servér pizzaen direkte fra ovnen sammen med salaten. 

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?