Skær svampene i skiver og snit forårsløgene og hvidløgene fint. Skær broccolitoppen i små buketter og stokken i tern. Rist grøntsagerne på en pande i olivenolien til de har taget lidt farve og krydr med salt og peber. Skær lasagnepladerne i 8-10 cm brede stykker og smør lidt flødeost på hver. Fordel grøntsagerne på pladerne og rul dem sammen til rør. Læg rørene med samlingen nedad i et ildfast fad. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælken lidt ad gangen under kraftig piskning og kog saucen op – den skal være cremet, men ikke for tyk. Fordel saucen over cannellonierne, så den dækker helt. Kom de flåede tomater i en lille kasserolle sammen med sukker, oregano, salt og peber og lad det simre til konsistensen er blevet tykkere. Blend det helt glat og smag til. Fordel saucen i en bred bane ovenpå cannellonierne og bag dem ved 200°C i ca. 30 min., til de er gyldne på toppen og pladerne er møre. Server med fx en stegt kotelet (se video ovenover) og god grøn salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften