Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Flæk jordskokkerne på midten, vend med olie og salt og læg dem med skæresiden nedad.
Bag jordskokkerne i ca 20 min., indtil de er møre og har fået lidt farve.
Forbered agurke- og rødløgsskiver og salatblade på et fad. Kom mayonnaisen i en skål.
Varm en pande op ved høj varme.
Form en bøf pr. person og steg i lidt olie i ca 2-3 min. på hver side, indtil de har fået godt med farve. Krydr godt med salt og peber og riv osten henover.
Lun bollerne i ovnen som angivet på pakken.
Byg burgeren som ønsket og servér jordskokkerne til.
Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.
Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.
Kommentarer og forslag til opskriften