0
Team DK Chili con carne med syltet løg og creme frisk

Team DK Chili con carne med syltet løg og creme frisk

Opskriften er udviklet af:
SportsKassen by Team Danmark
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

0 min.
skalotteløggulerodbladsellerieddikesalt
1 min.
Ris og grøntsager

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

Pil løg, skræl gulerødder, og skyl begge dele grundigt sammen med bladselleriet. Pluk evt. bladene fra selleriet, og gem dem til anretning.

Hak lidt af løget i fine skiver, og hak resten groft sammen med gulerod og bladselleri.

Lad løgskiverne marinere i 1 spsk. eddike pr. pers., og krydr med lidt salt.

hakket oksekødchili con carne krydderirøde kidneybønnerflåede tomatersort peber
10 min.
Chili con carne

Varm en gryde op ved høj varme.

Steg kødet i 1 spsk olie pr. pers. under omrøring i ca. 5 min. Rør dog ikke så meget, så kødet ikke kan brune.

Tilsæt grøntsagerne og krydderiblandingen, og steg yderligere 5 min. under omrøring.

Tilsæt bønnerne og de flåede tomater, og lad retten simre i 10 min. Smag til med salt og peber.

avokadoskalotteløg
15 min.
Avokado og løg

Skær avokado i tern, og vend med lidt af lagen fra de syltede løg samt løgene.

creme frisk 9%
30 min.
Anretning

Servér chilien i dybe skåle ovenpå risene, og top med creme frisk.

Servér avokado og syltede løg dertil.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Chili con carne krydderi

Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika

Næringsindhold pr. person:

Energi:
4769 kjl/1140 kcal
Fedt:
22 g
heraf mættede fedtsyrer:
0 g
Kulhydrat:
55,8 g
Kostfibre:
4 g
Protein:
21,9 g