Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Pil løg, skræl gulerødder, og skyl begge dele grundigt sammen med bladselleriet. Pluk evt. bladene fra selleriet, og gem dem til anretning.
Hak lidt af løget i fine skiver, og hak resten groft sammen med gulerod og bladselleri.
Lad løgskiverne marinere i 1 spsk. eddike pr. pers., og krydr med lidt salt.
Varm en gryde op ved høj varme.
Steg kødet i 1 spsk olie pr. pers. under omrøring i ca. 5 min. Rør dog ikke så meget, så kødet ikke kan brune.
Tilsæt grøntsagerne og krydderiblandingen, og steg yderligere 5 min. under omrøring.
Tilsæt bønnerne og de flåede tomater, og lad retten simre i 10 min. Smag til med salt og peber.
Skær avokado i tern, og vend med lidt af lagen fra de syltede løg samt løgene.
Servér chilien i dybe skåle ovenpå risene, og top med creme frisk.
Servér avokado og syltede løg dertil.
Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika
Kommentarer og forslag til opskriften