0
Chili con carne med syltet løg og avokado

Chili con carne med syltet løg og avokado

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løggulerodbladselleri
1 min.
Grøntsagerne

Pil løget og skræl guleroden. Pluk evt. bladene fra selleriet, og gem dem til anretning. Skær lidt af løget i fine skiver, og hak resten groft sammen med gulerod og blegselleri.

Lad de fintskårne løgskiver marinere i 1 spsk. eddike pr. person, og krydr med lidt salt.

hakket oksekød 3-6%chili con carne krydderirøde kidneybønnerflåede tomater
10 min.
Chili con carne

Varm en gryde op ved høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 5 min. uden for meget omrøring, så kødet kan brune. Tilsæt gulerod, grofthakket løg, blegselleri og krydderiblandingen, og steg yderligere 5 min. under omrøring. Tilsæt bønnerne og de flåede tomater, og lad det simre i 10 min. Smag til med salt og peber.

avokado
20 min.
Avokado

Halvér avokadoen, kassér stenen og skær avokadoen i tern. Krydr med salt og vend med de syltede løg.

creme frisk 9%
30 min.
Anretning

Servér chilien i dybe skåle, og server avokado og syltet løg på en lille tallerken ved siden af.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Chili con carne krydderi

Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
574 kcal
Fedt:
23 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,8 g
Kulhydrat:
45,4 g
heraf sukkerarter:
20,1 g
Kostfibre:
21,3 g
Protein:
39 g